top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

Editorial: EL PLÀSTIC, EL CONQUERIDOR DEL MAR.

Updated: Nov 29, 2018

Georgina Rodrígez, Alina Sui, Queralt Garcia, Júlia Folch, Gisela Dekort, Anna Milian


Avui en dia, moltes persones obliden que el mar també és un lloc amb vida. ja que persones llencen majoritàriament les seves deixalles concentrades en plàstic i no són conscients del perill que pot comportar aquest fet. Respecta això, volem informar-vos que en moltes platges hi ha cartells d’advertència que ens indiquen que està prohibit tirar o deixar els plàstics a la platja ja que ens podem trobar davant de conseqüències que perjudiquen als éssers vius, tant a la vida marina com a la vida terrestre.



Sobre aquesta realitat, opinem que cada acte té el seu efecte i que aquests estan afectant a tots i a cadascun dels habitants d’aquest planeta. Aquests efectes són els següents:

L’alta contaminació marina (tot i que també afecta a la resta del món), l’escalfament global, la deformació d’alguns animals que es queden enganxats als plàstics (per exemple les tortugues marines, en la seva closca o alguns ocells pescaires, en el seu bec), l’extinció d’algunes espècies...



En quant a la vida sota el mar, creiem que ells son els principals afectats per l’acumulació al fons. Des de que el plàstic entra a la seva cadena alimentària involuntàriament; quan la presa ha menjat plàstic, el depredador també i així successivament. Igual que la fauna marina, aquest tipus de contaminació també està afectant a la flora marina, perquè aquesta s’alimenta dels minerals del sòl i la sorra tindrà les substàncies del plàstic en descomposició.



Com hem vist en el reportatge de l’Àlex Duran i el Gerard Solaz, la gran majoria del plàstic es queda flotant, tot formant una illa de residus que poden arribar a ocupar centenars d’hectàrees. Aquestes acumulacions immenses de plàstic fan que no arribi la llum solar al fons del mar i que per tant alguns tipus d’algues no puguin fer la fotosíntesi i com a conseqüència es morin. En el cas dels animals també els perjudica perquè la foscor no és bona per al seu cicle vital.



En conclusió, a poc a poc, hem d’aconseguir evitar el fet que hi hagi persones que es perjudiquin a elles mateixes i a la resta pel simple fet de no cuidar i respectar els espais en els quals vivim.

7 views0 comments

Recent Posts

See All

1-O

banc de.JPG
bottom of page