top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

ENS ESTAN PERJUDICANT LES XARXES SOCIALS?

Updated: Nov 29, 2018

Júlia Fernandez

Conectar-se i compartir informació avui en dia és més fàcil que mai gràcies a les xarxes socials, i per això, cada cop més joves publiquen dades sobre la seva vida privada. Molts pensen que les xarxes socials han revolucionat les nostres vides en sentit positiu,en canvi, uns altres pensen tot el contrari. Fins a quin punt en tenim el control?

En primer lloc, segons un estudi de l’empresa americana Mediakix, al llarg de la nostra vida passem una mitjana de 5 anys i 4 mesos amb les xarxes socials. L’abús de l’ús d’aquestes fa que desconectem del món real, que ens allunyem de la gent més propera i important per a nosaltres. Físicament estem amb ells, però la nostra atenció està en un altre lloc. Per molt bonic que pugui ser un missatge, no ha de substituir una bona conversa cara a cara.



Les persones estem molt pendents de les nostres xarxes socials.

En segon lloc, a través d’aquestes xarxes socials hi ha un corrent d’assetjament molt conegut actualment entre els adolescents, el cyberbullying; que cada cop va en augment.

Maltractament, intimidació i exclusió són les cares d’un mateix problema; insults, amenaces i xantatges a través de missatges de text, fotografies i vídeos.


La diferència amb l'assetjament escolar, és que en aquest cas, la víctima pot rebre aquestes amenaces 24 hores al dia, els 365 dies de l’any sempre que estigui connectada a Internet.

Finalment, les xarxes socials també poden convertir-se en un problema per trobar treball. El 70% de les empreses han descartat a un candidat per un treball, pel que s’han trobat en els seus perfils socials.


Les xarxes socials són el mitjà perfecte per promocionar-nos, tant personalment com professionalment. Però el fet de publicar la nostra part més íntima i personal, permet a les empreses obtenir informació sobre nosaltres, que no mostrariam en una entrevista de treball.

Per tant, considero que les xarxes socials ens porten problemes si no pensem que publiquem abans de fer-ho. Però si ho fem correctament, podem obtenir-ne molts avantatges.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

1-O

banc de.JPG
bottom of page