top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

1-O

Updated: Nov 29, 2018

Joan Reig

Amb aquest article, voldria expressar la meva opinió sobre el que va passar a Catalunya el 1 d’octubre de 2017quan es va fer el “referèndum il·legal” del que encara es parla.


Per començar voldria dir que el referèndum, encara que va ser il·legal ja que Espanya no va autoritzar aquesta acció política, els ciutadans Catalunya ja estaven cansats de que Espanya no els fes el minim cas, rebutjant moltes de les peticions de la comunitat autonoma catalana.


En segon lloc he de dir que el dia del referèndum, mentre que la gent catalana era pacífica, els agents de policía, es a dir, la Guardia Urbana es van comportar com si fosin animals enrabiats per aconseguir tancar els col·legis electorals i emportar-se les úrnes. Van pegar a molta gent pacífica que estava votant. Als policies els hi donava igual, fós qui fós, el van pegar. Van haver gent de la tercera edat, homes i dones que van ser maltractats pels agents. Els agents del Estat Espanyol van acoseguir tancar 227 col·legis, malgrat aixó, la gent catalana va votar i va sortir un SÍ com a resposta a l’independència de Catalunya.


Finalment he de dir que el jutge espanyol del Tribunal Suprem, Pablo Llarena va condemnar a molts dels polítics catalans i els va empresonar per delictes de sedició. Altres polítics que van ser declarats culpables, van fugir a diversos paísos d’Europa, alguns els van jutjar a els altres paísos i els van declarar inocents.


En conclusió, Catalunya va aconseguir votar encara que els agents espanyols van lesionar a molta gent que sortía als carrers a votar i a manifestar la seva opinió. També, s’ha demostrat que no va haver violència i per tant que tots els polítics condemnats per l’Estat Espanyol han sigut absolts a diversos paísos d’Europa, demostrant així la seva innocència.

9 views0 comments
banc de.JPG
bottom of page