top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

ELS REPUBLICANS PERDEN LA MAJORIA A LA CAMBRA DE REPRESENTANTS DELS ESTATS UNITS

Updated: Nov 29, 2018

Lina Zahiri i Marina Gonzàlez

El partit Demòcrata dels Estats Units recupera la majoria al Congrés en les últimes eleccions legislatives del 6 de novembre, aquest fet demostra que part del poble americà no està gaire orgullós dels actes del president.

Els resultats de les eleccions de mig mandat deixen ben clares les opinions de part dels ciutadans americans davant el govern de Donald Trump d’aquests últims dos anys. Per això els resultats previstos no són gaire semblants als obtinguts.


CAMBRA DE REPRESENTANTS

ABANS LES ELECCIONS:



Es va suposar que s’enduria la majoria el partit Republicà, però no ha estat així.

Aquest fet debilita Trump i com a conseqüència, els demòcrates podran bloquejar algunes de les iniciatives polítiques del governant, com la construcció del mur a la frontera amb Mèxic.

A més, tampoc tindrà el poder de protegir-se davant possibles investigacions que els demòcrates puguin demanar sobre la seva presidència i els seus negocis.

D’altra banda, els líders del partit Demòcrata han aportat més diversitat a la Cambra de Representants, amb la xifra rècord de dones escollides o bé amb les primeres musulmanes americanes.


Resultat de les eleccions legislatives Americanes del 2016 i 2018

Els ciutadans van votar per escollir els 435 escons que estaven en joc a la Cambra de Representants i els 35 de 100 al Senat.

Per primera vegada des del 2010 els demòcrates aconsegueixen desfer-se’n de la minoria al Congrés, tot i així, Donald Trump manté el Senat sota els seu domini.


En conclusió, Trump no sembla que n’estigui gaire afectat ja que gaudeix estant en lluita amb el partit adversari i segueix amb la seva política conservadora.

Tampoc es rendirà davant assumptes en els quals estigui afrontat contra els demòcrates, com ara la immigració o la sanitat.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

1-O

banc de.JPG
bottom of page