top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

EL SINDICAT DE METGES DE PRIMÀRIA CONVOCA UNA VAGA DE CINC DIES

Updated: Nov 29, 2018

Pol Comas

EL SINDICAT DE METGES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA (METGES DE FAMÍLIA, PEDIATRES, ODONTÒLEGS I GINECÒLEGS) CONVOCA VAGA DEL 26 AL 30 DE NOVEMBRE PER ACONSEGUIR MILLORES SALARIALS I D’HORARIS.

Manifestació en contra de les retallades sanitaries a Blanes l’any 2011

El sindicat ha convocat vaga pels propers dies dels 26 fins al 30 de novembre, a fi d’aconseguir millores salarials i d’horari.

Sota el lema “atenció primària digna i respectada” s’han convocat a la vaga a més de 5700 especialistes de la sanitat.


Representants del sindicat de metges de primària a la convocatoria de la vaga sota el lema “atenció primària digna i respectada”

Volen aconseguir millores en diferents temes:

CÀRREGA I QUALITAT ASSISTENCIAL:

  • Limitar a 28 les visites diàries per consulta i assignar a 12 minuts el temps mínim per visita per no perdre la qualitat de la feina que fan “estem en un model en el que importa realment és la quantitat de feina que jo faig, no la qualitat de la feina que jo estic fent” diu Òscar Pablos, secretari del sector de primària ICS (Institut Català de Salut) de Metges de Catalunya.

  • Fixar un nombre màxim de pacients per professional (1300 pacients per metge de família, 1000 pacients per pediatra i 8800 pacients per ginecòleg).

  • Exigir compliments de terminis legals per accedir a consultes d’atenció primària: 48 hores per a consultes ordinàries programades, 30 dies per a derivacions diferents i 90 dies per a derivacions ordinàries).

  • Amb aquestes condicions pretenen que no se’ls exigeixi un volum tan excessiu de feina, i aquesta feina pugui ser de qualitat, com explica Òscar Pablos.

CONDICIONS LABORALS I RETRIBUTIVES

  • Recuperar les condicions de treball abans de les retallades de 2010; entre les quals volen recuperar el 30% del sou, és a dir, uns 50.000€

  • Reclamen també, el tancament dels CAP (Centre d’Atenció Primària) a les 20:00 com a hora màxima.

  • Recuperar la plantilla de treballadors que hi havia abans de la crisi sanitària (920 especialistes).

  • Fer voluntària la jornada d’atenció continuada (guàrdia).

  • Respectar el temps de descans després de la guàrdia.


Evolució de la plantilla de facultatius d’atenció primària: Han perdut 920 treballadors.



Amb totes aquestes demandes volen:

  • Millorar la seva condició laboral i recuperar el seu sou d’abans de les retallades (que van causar grans danys al sistema sanitari) per poder afavorir la seva vida de treballador cobrant més i tenint més temps lliure, amb el tancament dels CAP abans i el respecte del temps de descans durant la guàrdia.

FINANÇAMENT

  • Incrementar el pressupost destinat a metges d’atenció primària de manera que sigui un 25% del pressupost total del departament de salut no el 16.9 % del pressupost que reben, cosa que qualifiquen com a innecessari.


En aquest gràfic es pot observar la davallada del pressupost sanitari destinat a metges de primària, un total d’ 1.5 %.

Resumint, els sindicat de metges de primària ha convocat una vaga pels propers dies 26, 27, 28, 29 i 30, a fi de millorar les condicions de càrrega laboral, retributiva i de finançament.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
banc de.JPG
bottom of page