top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

D’EMPRESARI A PRESIDENT

Updated: Nov 29, 2018

Lola Hernández i Berta Barcelona

Donald Trump és un dels homes més coneguts mundialment desde que va començar la seva campanya per ser president dels Estats Units el 2016. Però, com ha arribat a la presidència d’aquest país?

Parlant sobre la seva empresa.

Donald Trump és nét d’una dona de negocis que, quan el seu marit va morir, va decidir formar una empresa anomenada Elisabeth Trump&Son amb un dels seus fills, el pare de Donald Trump. Quan Donald estava estudiant a l’Escola de Negocis Wharton de la universitat de Pensilvania, el seu pare va deixar que treballés a aquesta empresa, però no va ser fins l’any 1968 quan es va unir oficialment a aquesta companyia, que controla des de l’any 1971, i li va canviar el nom a The Trump Organization.


Per la campanya del 2000.

L’any 2000 va ser quan Trump va començar la seva primera campanya presidencial, perquè tot i que ja hagués considerat l’opció de presentar-se el 1988 com a republicà, va decidir deixar-ho córrer. La campanya de Trump del 2000 era per a la candidatura del Partit de la Reforma, un partit fundat per Ross Perot el 1995 amb un programa molt conservador en el qual proposava que l’exèrcit protegís als ciutadans de la delinqüència a les grans ciutats. Trump va centrar la seva campanya en temes relacionats amb el comerç just, eliminant el deute nacional i aconseguint l'assistència sanitària universal tal com es va descriure a la campanya de la companyia The America We Deserve. Molts crítics van qüestionar la gravetat de la campanya de Trump i van especular que era una tàctica per enfortir la seva marca i vendre llibres, però Trump va defensar la seva candidatura com un tema seriós i va proclamar que tenia l'oportunitat de guanyar les eleccions.


Presentant el seu llibre.


Encara que la campanya no va arribar més enllà de la fase exploratòria, Trump va fer nombrosos mitjans de comunicació com a candidat, va viatjar a esdeveniments de campanya a Florida, Califòrnia i Minnesota, i es va classificar per a dues primàries presidencials.

El conflicte intern va provocar que Ventura sortís del Partit de la Reforma el febrer de 2000, eliminant el major defensor de Trump, i va finalitzar oficialment la seva campanya el 14 de febrer del 2000, perquè encara que creia que podria guanyar la nominació presidencial del Partit de la Reforma, va considerar que el partit no era funcional per recolzar la seva campanya i permetre guanyar en les eleccions generals.

L’any 2012, Trump va comunicar que tenia pensat presentar-se com a president amb una candidatura republicana a les eleccions, i diferents enquestes realitzades per revistes com Newsweek al febrer de 2011 o Wall Street Journal / NBC News de març de 2011 el van posar com a líder i el van mostrar a pocs punts de Barack Obama. Finalment, no s’hi va presentar i va donar suport a la campanya de Mitt Romney, un candidat republicà.


Durant un Meeting al 2015.

El 16 de juny de 2015, Trump va anunciar la seva precandidatura per les eleccions del 2016 pel Partit Republicà. Durant el discurs,Trump va debatre sobre la immigració il·legal, la deslocalització dels llocs de treball nord-americans, el deute nacional dels Estats Units i el terrorisme islàmic, que es van mantenir prioritàries durant la campanya. També va presentar l’eslògan de la campanya: “Make America Great Again”. A les primàries, Trump estava entre disset candidats que competien per la nominació republicana. Els crítics no es prenien seriosament la seva campanya, però ràpidament va arribar al cim de les enquestes d’opinió. Després d’esdevenir el presumpte candidat demòcrata, Trump es va centrar en les eleccions generals. Trump va començar a fer campanya contra Hillary Clinton, que es va convertir en la seva candidata demòcrata el 6 de juny de 2016. Clinton havia establert un avantatge significatiu sobre Trump en les enquestes nacionals durant la major part de 2016. A primers de juliol, el lideratge de Clinton es va reduir en les mitjanes de les enquestes nacionals després de la reobertura de la investigació de l'FBI de la controvèrsia en curs de correu electrònic, una gran controvèrsia pública derivada de l'ús de Hillary Clinton del correu electrònic privat de la seva família per a les comunicacions oficials durant el seu mandat com a secretària d'Estat dels Estats Units en lloc del correu electrònic del Departament d'Estat oficial.


Enquesta sobre el resultat.

Finalment, el 8 de novembre de 2016, Trump va guanyar les eleccions presidencials amb 289 vots electorals, contra els 218 de Hillary Clinton, esdevenint el President dels Estats Units d’Amèrica, ¡Donald Trump té pensat presentar-se un altre cop com a president per les eleccions de 2020.


Resultat de l’elecció


5 views0 comments
banc de.JPG
bottom of page