top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

LA BOMBA ES RETIRA DEL BÀSQUET DESPRÉS DE 21 ANYS DE CARRERA

Updated: Nov 29, 2018

Irene Pumares i Míriam Martínez


El jugador de bàsquet Juan Carlos Navarro aplaudint a l’afició pel seu homenatge quan va complir 20 anys com a professional

Juan Carlos Navarro aplaudint a l’afició pel seu homenatge quan va complir 20 anys com a professional

Navarro rep una placa durant l’homenatge pels seus 20 anys com a blaugrana


Va néixer a Sant Feliu del Llobregat el 13 de juny del 1980. Navarro ha estat un jugador del primer equip del Barça durant 20 temporades (exceptuant les que va estar a la NBA, amb els Memphis Grizzlies) durant les quals ha aconseguit un total de 35 títols.


INICIS DE LA LLEGENDA

Va ingressar al FC Barcelona als 17 anys, després de nou anys d’haver jugat a Sant Feliu del Llobregat.

Va debutar com professional a la Lliga ACB al Barça amb el primer equip el 1997, amb tot just 17 anys.


El 1999, formant part de la primera plantilla del Barcelona, es va convertir en un destacat jugador de la selecció estatal, formant part de la «Generació dels Júniors d'Or», que van proclamar-se campions del món al Campionat del Món Júnior de Lisboa '99. Juan Carlos Navarro, a més, va ser designat el millor jugador del torneig. Durant la temporada 2001-2002, va ser seleccionat en els drafts de l'NBA per Washington, però va preferir quedar-se al Barça. Abans de començar la temporada 2005-06 va renovar el seu contracte amb el FC Barcelona durant 4 anys.

DEL BARÇA A LA NBA

Al 2007, Juan Carlos Navarro va acordar el seu salt a l'NBA amb Joan Laporta. Va fitxar per Memphis Grizzlies, amb el suport de Pau Gasol, un dels seus millors amics.

RETORN AL BARÇA

Al 2008, va arribar a un acord amb el FC Barcelona, segons el qual hi tornava a jugar durant 5 temporades.

Navarro, a la temporada del seu retorn, va aconseguir portar el Barça al títol de lliga i a la final four de l'Eurolliga. Amb Xavi Pascual a la banqueta, Navarro va aconseguir la seva 5a lliga ACB, alhora que era nomenat MVP de la final de la lliga 2008-2009. El 2011 va esdevenir el jugador amb més títols de Copa del Rei, cinc, després que el Regal FC Barcelona guanyés el Reial Madrid a la final. També va esdevenir el màxim anotador de la història de l'Eurolliga. Amb la victòria a la Lliga ACB 2013-14 va sumar el seu vuitè campionat de la lliga i es va convertir en el jugador amb més títols AC.


A LA SELECCIÓ ESPANYOLA

Al 2014 va ser inclòs pel seleccionador estatal a la llista dels dotze jugadors que disputarien amb la selecció espanyola de bàsquet el Campionat del món de 2014. L'agost de 2017 va esdevenir el jugador amb més internacionalitats amb la selecció espanyola, amb 240, superant el rècord anterior d'Epi.


UNA NOVA ETAPA

Al 2018, amb 38 anys, ha decidit posar punt final a la seva carrera i incorporar-se a l’equip tècnic. Ara, intentarà ajudar compartint el seu coneixement per millorar la secció.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
banc de.JPG
bottom of page