top of page

ElCimdigital.cat

  • elcimdigital3

EL GREC, QUE CADA ESTIU HO PETA AMB LA VENDA D’ENTRADES, PERD UN 6% D’ESPECTADORS AL 2018

Updated: Nov 29, 2018

Mònica Calderó i Djessica Georgieva

Amb 114.281 assistents, el Grec redueix el nombre d'obres i de públic per "cuidar els artistes".

El Grec és un festival internacional de teatre, dansa, música i circ que rep el seu nom de l’espai central del festival, el Teatre Grec (un amfiteatre a l’aire lliure que es troba a la muntanya de Montjuïc, en la ciutat de Barcelona).


Assaig d’ «El monstre al laberint», un dels espectacles d’aquest any

Aquest estiu ha arribat a l’edició número quaranta-dos. Durant aquest temps, no només ha esdevingut la principal atracció cultural de l’estiu barceloní, sinó també una referència al calendari europeu de festivals.


Enguany, el festival ha tancat amb 114.281 espectadors, un 6% menys que l’any passat. Es tracta d’una reducció lligada, en part, al fet que en aquesta edició s’han programat menys espectacles (se n’han fet 84, mentre que el 2017 en van ser 102).


El director del festival, Cesc Casadesús, afirma que “Reduir espectacles i espectadors és bo, perquè ens permet cuidar els artistes i la producció local” i defensa que “aquest any, artísticament, el festival ha pujat un graó”.


Les propostes del festival situades als teatres de Montjuïc són les que han tingut, més bona rebuda. En total, els muntatges ubicats en aquest espai han tingut un 89% d’ocupació, una xifra mai aconseguida fins ara. En canvi, la programació situada a la resta d’espais de la ciutat han tingut menys ocupació que en anys anteriors (un 59,49%).


Parlem d’un descens de vendes d’entrades notable respecte a les representacions dels anys anteriors, a causa de la disminució d’espectacles en el programa d’enguany. Aquest fet també té algun aspecte positiu, ja què tot i que la venda d’entrades s’ha vist afectada, hi ha hagut espectacles molt ben valorats com per exemple “El monstre al laberint”.


En conclusió podem dir que el públic no ha estat tant satisfet amb el festival com els anys anteriors, degut a la reducció d’espectacles, però en el cas dels actors i el director aquest aspecte ha estat positiu ja que prefereixen oferir obres de més bona qualitat tot i que no en siguin tantes.


7 views0 comments

Recent Posts

See All
banc de.JPG
bottom of page